TERUG
Hoera een Kind MAX.LAB 10+
Hoera een Kind MAX.LAB 10+Ergens tussen het beton wonen twee gezinnen. Ze proberen er het beste van te maken, elk op hun eigen manier.

Tournee: 5 juni 2010 - 10 juli 2010  

Hoera een dochter (10+)
Ontmoet Miranda, een volwassen kind van 9. Zij moet omgaan met haar zorgeloze, extravagante ouders die het leven vieren en niet denken aan de dag van morgen. Maar vandaag is haar verjaardag en Miranda heeft maar één wens: dat haar ouders eindelijk één dag normaal doen! Maar welk normaal bedoelt ze dan en is dat wel mogelijk met die twee? Wiens kant kies jij? Die van de hysterisch puberende volwassenen? Of die van het humorloze, verantwoordelijke oudemensenkind? Een feestelijk gevecht over normen en waarden en de onmetelijke liefde tussen ouders en kind.

Hoera een zoon (8+) 
Twee schatten van ouders wachten op de komst van hun kind. Vol verwachting breit moeder een babypakje en timmert vader de laatste spijker in zijn zelfgemaakte wieg. Het nest is klaar. Aan hun goede bedoelingen zal het niet liggen. Maar wat te doen als je baby het lichaam heeft van een volwassen man en hij geen lieverdje blijkt te zijn? Als hij geen zin heeft om te duimen maar een sigaretje wil na het eten? Kunnen de ouders zich dan aanpassen en wat zijn de grenzen van hun geduld?

Max. presenteert in dit tweeluik van Daniëlle Wagenaar en René Geerlings twee fysieke en beeldende voorstellingen met absurde humor, veel muziek en weinig taal. Over aanpassingsvermogen, teleurstelling en veerkracht. Over normaal doen en andere onmogelijke ongemakken. Beide met gegarandeerd happy end.

De Pers over Hoera een Kind

"Weinig woorden en fysiek mooi spel maken dit, samen met het beter uitgewerkte verhaal, het beste deel van het tweeluik. Al met al nodig ik mijn neefjes en nichtjes zeker uit voor Hoera een kind." (Toneelblog over Hoera een zoon, 27-06-10) "De ideale Parade voorstelling is kort, geestig, een tikje grotesk, heeft niet te veel tekst, maar des te meer bewegingen en is niet te subtiel. Hoera een zoon van Theatergroep Max. is zo'n voorstelling. (…) Deze uitgangssituatie geeft voldoende openingen voor enkele geslaagde grappen en een paar lenige achtervolgingsscènes." (Elsevier over Hoera een zoon, 26-06-10) "Het contrast tussen het elfjarige meisje dat heel naturel op het toneel staat en de acteurs die over de top in travestie spelen is zowel komisch als pijnlijk. (…) Dat speelt de jonge actrice zó overtuigend dat je het met haar te doen krijgt als ze een beetje bleekjes haar schooltas uitpakt in een hoek van het toneel." (Trouw over Hoera een dochter, 23-06-10) "Wat volgt is een hilarisch tafereel vol slapstick en wilde achtervolgingsscènes, die het publiek de slappe lach bezorgen. (…) De zoon, een rol waarin José Montoya zich van een heel andere kant laat zien, zegt niets maar zijn blik is veelbetekenend." (Trouw over Hoera een zoon, 23-06-10) "Het resultaat is een geslaagd, humoristisch miniatuurtje waarbij zorg is besteed aan zowel de inhoud als de vorm." (Telegraaf, 21-06-10) "Ook al zo geslaagd: Hoera een kind, van Theatergroep Max. (….) Rachel Getrouw (9) is een schat van een Sterretje en haar ouders zijn al even innemend als prettig gestoord, wat onder meer een aantal mallotige acts op lekkere muziek oplevert: fijn Parademateriaal." (Volkskrant, 21-06-10) "Aan het slot komt Miranda met wraak, en dit is prachtig: ze wil slechts één cadeau, namelijk normale ouders. Het is moedig van Theatergroep Max. om dit standpunt zonder blikken of blozen te verdedigen." (NRC Next, 21-06-10) "Regisseur René Geerlings zoekt een extreme, beeldende en fysieke vorm van theater. In nauwelijks een half uur zet hij met de spelers een kleine familietragedie neer. Alle lof voor de wijze waarop de ouders hun neurotische gedrag weten uit te beelden" (NRC Next, 21-06-10)

Max.Lab
Het Max.lab is een plek voor onderzoek, improvisatie en nieuwe ontmoetingen. Een plek om, waar nodig, onszelf en onze gasten opnieuw uit te vinden. In het Max.lab is er ruimte voor eenmalige gebeurtenissen, kleine locatievoorstellingen en ideeën van nieuwe makers.
Voor 2010 nodigden we René Geerlings en Daniëlle Wagenaar uit. Mensen die al enige ervaring hebben in het regisseren, maar nog niet zo vaak iets voor kinderen gemaakt hebben. René Geerlings heeft eerder Yvon gemaakt in het Max.lab en Daniëlle Wagenaar, regisseur bij het Syndicaat, maakt haar eerste Max. voorstelling.

Makers
Hoera een dochter
Regie: Daniëlle Wagenaar
Spel: René Geerlings, José Montoya, en in wisselende bezetting Rachel Getrouw, Sara van der Grinten en Suzanne Wieberdink

Hoera een zoon
Regie: René Geerlings
Spel: Lottie de BruijnJosé Montoya, Job Raaijmakers

Regieadvies: Moniek Merkx
Kostuums: Marike Kamphuis
Decoradvies: Lonneke Cuppen

Hoera, een kind is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van het SNS Reaal Fonds.
Site voor desktop